Història en valors

Els valors de TOUS han estat la pedra angular del creixement i la consolidació de la marca tal com és avui dia i, actualment, són compartits per un equip format per més de 4.000 professionals que treballen arreu del món i contribueixen a fer d'ella una de les marques més admirades i estimades del món: passió, creativitat, compromís, equip i globalitat. Per això TOUS els ha representat a través de les icones més característiques de la companyia, realitzades en plata.

Una història de treball en equip.

Les evidències que hem anat acumulant al llarg dels anys permeten demostrar que TOUS és el resultat d'una història marcada pel treball en equip.

Al voltant de l'any 1920, Salvador Tous Blavi (Montblanc, 02-06-1908) era un jove aprenent de rellotger. Deu anys més tard, la seva família es va traslladar de Montblanc a Manresa i allà és on es van establir com rellotgers.

El 15 de juny del 1935, Salvador Tous Blavi va contreure matrimoni amb Teresa Ponsa Mas i, junts, van veure com el negoci familiar de venda i reparació de rellotges -situat al carrer del Born, núm. 6 de Manresa- creixia i, amb aquest, la família: el 19 de gener de 1941 va néixer Salvador Tous Ponsa. El creixement continuat del negoci va comportar la necessitat de disposar d'un local més gran; el 28 d'abril del 1960 Salvador Tous Blavi va rebre l'autorització municipal per traslladar el seu establiment al número 8 del mateix carrer del Born, a la ciutat de Manresa.

A pocs passos del negoci familiar, just davant, al número 9 del carrer del Born, es trobava Calzados Torra, la sabateria dels pares de Rosa Oriol Porta (19-10-1947), que juntament amb Salvador, formarien el tàndem perfecte que més tard va globalitzar el petit negoci familiar: el 21 de setembre del 1965 Salvador Tous Ponsa i Rosa Oriol Porta contreuen matrimoni i l'habilitat de l'ofici del Salvador i la creativitat innata de la Rosa es troben. Salvador Tous Ponsa es va convertir així en el fundador de la Joieria TOUS com l'entenem avui: va deixar de vendre producte d'altres marques per crear una firma pròpia.

Des d'aleshores, TOUS ha anat creixent i transformant-se al llarg dels anys, adaptant el seu negoci i la seva cultura corporativa a les exigències del moment.

registro tienda TOUS Manresa
Autorització de trasllat de la botiga del carrer del Born núm. 6 al 8. AMMAN, Fons Ajuntament de Manresa, llicències d’obertura d’establiments, exp. 67/1960.
Rosa Oriol niña
Rosa Oriol Porta. 1950. Fons Joyería TOUS, SA
boda família tous
Oriol Porta i Salvador Tous Ponsa. 1965. Fons Joyería TOUS, SA

Així mateix, TOUS ha apostat per construir un equip humà amb gran presència femenina: a dia d'avui de les persones que treballen a TOUS un 89,3% de la plantilla són dones. El 40% dels membres del Consell d'Administració de TOUS són dones i el Comitè Executiu i el Comitè de Direcció de TOUS estan formats en un 48% per dones.