Història en valors

Els valors de TOUS han estat la pedra angular del creixement i la consolidació de la marca tal com és avui dia i, actualment, són compartits per un equip format per més de 4.000 professionals que treballen arreu del món i contribueixen a fer d'ella una de les marques més admirades i estimades del món: passió, creativitat, compromís, equip i globalitat. Per això TOUS els ha representat a través de les icones més característiques de la companyia, realitzades en plata.

Una història de progrés

La creativitat és un dels valors més representatius en la trajectòria d'aquesta marca centenària. Al voltant del 1970, Rosa Oriol va instal·lar un petit taller de joieria a la rebotiga de Manresa i va començar a personalitzar joies: la Rosa convertia les joies de les seves clientes en peces modernes i actuals que eren un reflex dels gustos i les necessitats d'una nova generació. En la dècada de 1980, la Rosa va deixar sortir tota la seva creativitat i va començar a dissenyar les seves pròpies joies, tot allunyant-se de la joieria tradicional i creant un nou llenguatge al món de la joieria, amb una visió democratitzadora en la qual la dona va prendre un nou protagonisme amb un disseny adaptat a un estil de vida més modern i empoderat.

Es va iniciar així una nova etapa. Quan el Salvador i la Rosa van agafar el relleu del negoci familiar van constituir, el 1985, la societat Joieria TOUS, SA, amb un capital social de cinc milions de pessetes (30.000 €). Va ser en aquella època quan, un dia que passejava pels carrers de Milà (Itàlia), Rosa Oriol s’atura davant de l'aparador d'una botiga de joguines per observar un os de peluix, decideix portar-lo a Manresa i diu a Salvador i als seus joiers: “per què no el fem en or?”. Aquell repte s'ha convertit en el senyal d'identitat que resumeix els valors de TOUS. Aleshores els ossos es feien a mà, tallats en una planxa d'or, una tècnica tradicional que conviu amb la revolució tecnològica que ha anat experimentant el sector amb el pas dels anys.

Més enllà del producte, els materials i les tècniques, TOUS ha considerat sempre que la diversitat és sinònim de creativitat, innovació i disrupció i, en conseqüència, s'ha esforçat dia rere dia a construir un espai en el qual els treballadors tinguin veu i criteri sense importar el seu gènere o nacionalitat.

Mètode de fabricació de l’ós l’any 1985. Fons Joyería TOUS, SA
Carles Duart, joier de TOUS. 2017. Fons Joyería TOUS, SA

TOUS s'ha convertit en un referent mundial en l'àmbit de la joieria per haver creat un nou llenguatge joier, amb el disseny de peces úniques que s’adapten als gustos, les necessitats i el moment vital dels seus clients i clientes. Una creativitat que va transformar el sector, va aconseguir internacionalitzar l'empresa i continua inherent a TOUS avui dia, optant per un model que conjuga la tradició artesana amb els darrers avenços tecnològics.