Història en valors

Els valors de TOUS han estat la pedra angular del creixement i la consolidació de la marca tal com és avui dia i, actualment, són compartits per un equip format per més de 4.000 professionals que treballen arreu del món i contribueixen a fer d'ella una de les marques més admirades i estimades del món: passió, creativitat, compromís, equip i globalitat. Per això TOUS els ha representat a través de les icones més característiques de la companyia, realitzades en plata.

Una història de compromís.

TOUS va començar a teixir la seva història fa un segle. Un recorregut marcat per la passió, la família, la valentia i l'honestedat, que prenen cos a través de dos vessants: la suma i el producte. Primer va ser el jove Salvador qui, el 1953, es va unir al treball diari dels seus pares, el Salvador i la Teresa, a la botiga de Manresa. Més tard, al 1965, s’hi va sumar la Rosa, i en la dècada de 1990 es van incorporar a la companyia les seves quatre filles: Alba Tous, ocupant la Direcció Comercial, Rosa Tous encarregada de la Direcció d'Imatge i Comunicació, Laura Tous al comandament de la Direcció Financera i Marta Tous assumint la Direcció de Disseny i Producció.

Poc a poc, com un arbre que creix, la suma de les persones va anar consolidant anells concèntrics al voltant dels fundadors. El ràpid creixement de la marca no podia donar-se sense un fort compromís de TOUS a tots els nivells: TOUS era sinònim d'agilitat logística amb l'estoc, que deixava en dipòsit, i el valor del qual reemborsava quan s'havia venut el producte, sens dubte, un exemple de la simbiosi dels valors corporatius: "logística inversa". El 1996 la companyia va multiplicar aquests anells amb la constitució Gaig-TOUS S.L.

A finals de l'any 2000, en el context de la crisi econòmica, TOUS va decidir consolidar la seva posició a Espanya realitzant operacions de buy back d'algunes de les botigues amb les quals havia començat a operar a través de socis locals per consolidar el seu creixement en un mercat estratègic per a la companyia, amb la gestió directa de la marca. A més a més, i seguint amb el creixement de l'empresa, més enllà de la seva seu central a Manresa, TOUS va invertir en unes noves instal·lacions de 3.700 m² per a la seva fàbrica de joies a Sabadell, on s'elaboren peces unint les tècniques mil·lenàries de la joieria i la tecnologia més capdavantera. Aquesta producció representa un 30% del total de la producció de TOUS.

La direcció sempre ha estat conscient que cada una de les peces de l'engranatge TOUS és imprescindible per aconseguir un projecte comú que a dia d'avui ja és centenari, per això treballa amb el ferm compromís d'integrar totes les persones amb qui treballa TOUS, les seves idees i tot el que puguin aportar per a la preservació d’aquest ofici mil·lenari: la joieria.

Detall d’una botiga TOUS. 2013. Fons Joyería TOUS, SA

Un compromís amb l'ofici del qual, el 2018, va néixer l'Escola TOUS de Joieria i Oficis Artesans. el primer projecte socioeducatiu en l'àmbit de la joieria promogut per la marca, amb la voluntat d'impulsar la preservació d'un ofici mil·lenari i de promoure l'artesania com a via de capacitació professional per a joves estudiants provinents d'escoles de joieria de tot el món.

TOUS no només es compromet amb la preservació de l'ofici joier sinó, també, amb el seu desenvolupament sostenible. En aquesta línia, la companyia treballa amb l'objecte de minimitzar la seva empremta, apostant per recursos respectuosos amb el medi ambient en els seus edificis, els processos de producció i el producte final.

TOUS esdevé membre certificat del Responsible Jewellery Council (RJC), l'organisme que estableix els estàndards d'ètica empresarial i cadena de subministrament responsable en la indústria joiera i rellotgera d’arreu del món, després de superar un procés d'auditoria que reconeix la nostra aposta per la sostenibilitat de manera transversal.