Història en valors

Els valors de TOUS han estat la pedra angular del creixement i la consolidació de la marca tal com és avui dia i, actualment, són compartits per un equip format per més de 4.000 professionals que treballen arreu del món i contribueixen a fer d'ella una de les marques més admirades i estimades del món: passió, creativitat, compromís, equip i globalitat. Per això TOUS els ha representat a través de les icones més característiques de la companyia, realitzades en plata.

Una història de globalitat.

La visió de negoci de Salvador Tous i la capacitat creativa de Rosa Oriol van ser els ingredients essencials del caràcter global que ha adquirit la companyia. Recorda el joier Carles Duart –acompanyat pel lleuger somriure de la resta de treballadors- que a començaments de la dècada de 1970 Salvador Tous ja els insistia que, per continuar en el negoci, no podia quedar-se a Manresa, s’havia d’expandir pel món, aquesta era la seva il·lusió.

Vint anys van ser prou perquè el somni es fes realitat. Amb la incorporació de les quatre filles del matrimoni Tous Oriol -Rosa, Alba, Laura i Marta Tous- es va iniciar el procés d'internacionalització de la marca; primer per Europa (Alemanya i Andorra) el 1994, i el 1996 la firma desembarcava al Japó i als Estats Units. Amb l'entrada del nou segle l'empremta de TOUS va ampliar horitzons de forma exponencial, arribant a Mèxic (2001), Emirats Àrabs (2003), França (2005), Xina (2006), Àfrica (2007), Amèrica Central (2010), Sud-Amèrica (2012), Itàlia (2016) i Oceania (2017).

La globalitat de TOUS amarava totes les facetes del negoci. El 2006 TOUS va entrar per primera vegada al rànquing Europe's 500, la llista de les 500 empreses europees amb més creixement i creadores de més ocupació. TOUS integrava en els processos de negoci i l’organització interna de recursos la diversitat necessària per afrontar els nous reptes globals. El 2009 es va organitzar el departament legal amb professionals polivalents i experts en àrees emergents.

Carles Duart, joier de TOUS. 2017. Fons Joyería TOUS, S.A.

Globalitat implicava obertura a la diversitat, cerca de sinergies i evolució, no només a través de l’experiència pròpia, sinó també de la de col·laboradors externs. El 2015, per exemple, es va produir l'entrada del soci inversor Partners Group amb una participació del 25% del capital i dos llocs al consell d'administració de TOUS. Més tard, el 2016, es van realitzar operacions de buyback amb la finalitat de consolidar la presència a dos mercats estratègics per a la companyia, mitjançant la gestió directa de la marca: Mèxic i Colòmbia, aquesta vegada amb el Grup Sterling, nou partner per operar a Colòmbia.