Història en valors

Els valors de TOUS han estat la pedra angular del creixement i la consolidació de la marca tal com és avui dia i, actualment, són compartits per un equip format per més de 4.000 professionals que treballen arreu del món i contribueixen a fer d'ella una de les marques més admirades i estimades del món: passió, creativitat, compromís, equip i globalitat. Per això TOUS els ha representat a través de les icones més característiques de la companyia, realitzades en plata.

Una història de passió pel client.

La passió pel client ha estat, des dels inicis, el motor que ha guiat la voluntat constant d'innovació de TOUS. Quan Salvador Tous Blavi i la seva esposa Teresa Ponsa Mas es van proposar l'ampliació de la seva botiga de venda i reparació de rellotges al carrer Born de Manresa (1951) es van esforçar perquè el nou local transmetés la qualitat que mereixien els seus clients. La troballa dels dissenys originals de la botiga demostra aquesta voluntat.

La passió pel client no només s’havia d'exterioritzar a través d'un producte i unes instal·lacions excel·lents, aquest punt el podien assolir altres marques de joieria i Rosa Oriol n’era conscient. Així, en poc més d'una dècada (1970-1980), va transformar una botiga a l'estil de l'època en una proposta de negoci innovadora, única, diferent, com explica Pilar Vilella -una de les primeres empleades de la joieria- quan diu que la Rosa escoltava les seves clientes, les aconsellava i els hi proposava la personalització de les seves joies, que prenien forma al taller de joieria de la rebotiga.

La Rosa va trencar esquemes creant un nou llenguatge al món de la joieria amb una visió democratitzadora, que, per primera vegada, donava prioritat a la dona, els seus gustos i les seves necessitats.

En la mateixa línia, Rosa Oriol explica com el 1989 la companyia es va llançar a un nou repte, sens dubte impulsat per la passió per ser a prop del client: l'obertura del punt de venda al boulevard comercial de Pedralbes Centre a Barcelona.

Pilar Vilella, joiera de TOUS, i Rosa Oriol. 2017. Fons Joyería TOUS, SA
Façana de la Joieria TOUS. 1948. Fons Joyería TOUS, SA
Fitxa de reparació per al client. 1996. Fons Joyería TOUS, SA

La dedicació de TOUS es transmetia a totes les línies de negoci de la firma i, les primeres tímides promocions cap a la dècada dels 90 aviat van donar pas a la innovació transgressora que va suposar “El teu Dia TOUS”, una jornada exclusiva de descomptes, pionera en joieria, que s'iniciava amb gran èxit a Espanya el 2013 i, un any més tard, feia el salt al mercat internacional. Si es pot qualificar d'alguna manera l'any 2013, seria de període disruptor. Va ser llavors quan TOUS va irrompre amb el seu nou concept store, que permetia l'exposició del 70% del producte a la botiga versus el 15% màxim que fins al moment establia la joieria tradicional.

La passió per superar les expectatives dels clients, per atendre de manera personalitzada els seus desitjos i per transmetre valors compartits, evoluciona diàriament sense perdre l'essència que respirava la primera botiga a Manresa, una essència envoltant que es nota, sobretot, a les flagship store de TOUS, com la de Passeig de Gracia, 99.

Rosa Oriol. 2017. Fons Joyería TOUS, SA